My Sanford Chart allows you secure online access to your personal health information and your child's health information. It's available anywhere you have internet access. There is no cost to you and registering is quick and simple.

Sign Up for My Sanford Chart
HealthSearch Answer Sheet

HealthSearch Answer Sheet

1. Question: What is it called when your body doesn't have enough water?

Answer: Dehydration

Where to find it: Why Drinking Water Is the Way to Go

2. Question: What are some ways to cure homesickness?

Answer: Bring a little bit of home with you; keep busy; stay in touch; talk to someone where you are

Where to find it: Homesickness

3. Question: How many colored sections are there in the USDA's MyPlate?

Answer: Five – orange (grains); green (vegetables); red (fruits); blue (milk and dairy products); purple (protein)

Where to find it: Food Guide Pyramid Becomes a Plate

4. Question: Where is the thyroid located?

Answer: In the front of your neck

Where to find it: Thyroid Disorders

5. Question: How many chambers does the heart have?

Answer: Four – the left atrium, the right atrium, the left ventricle, and the right ventricle

Where to find it: All About the Heart

6. Question: What four things should you do if you come across a gun?

Answer: Stop, don't touch, leave the area, and tell an adult

Where to find it: Gun Safety

7. Question: What's it called when brothers and sisters compete?

Answer: Sibling rivalry

Where to find it: Getting Along With Brothers and Sisters

8. Question: What's the best way to prevent pinworm?

Answer: By washing your hands

Where to find it: Pinworm

9. Question: How many bones does an adult have?

Answer: 206

Where to find it: The Big Story on Bones

10. Question: Bedwetting is called something else by doctors. What's it called?

Answer: Enuresis

Where to find it: Bedwetting

11. Question: These little pieces of string patch skin together. What are they?

Answer: Stitches

Where to find it: How Stitches Help Kids Heal

12. Question: It's common for kids to get up to this number of colds per year.

Answer: Eight

Where to find it: Chilling Out With Colds

13. Question: During which hours should you avoid the sun so you don't get burned?

Answer:Between 10 in the morning and 4 in the afternoon

Where to find it: How to Be Safe When You're in the Sun

14. Question: What part of your brain processes memory?

Answer: The hippocampus

Where to find it: Memory Matters

15. Question: In general, how much sleep do kids between ages 5 and 12 get every night?

Answer: 10 to 11 hours

Where to find it: What Sleep Is and Why All Kids Need It

Your Score:

 

10 to 15 correct

You rock! Do your friends call you "doctor"? You have what it takes to work in the health field.

5 to 9 correct

Pretty good! A little more reading and you'll soon have all the answers.

1 to 4 correct

You're on your way! Try again after taking another spin around the site!

0 correct

Uh-oh! Better brush up on your health basics.

Kids Health

Note: All information is for educational purposes only. For specific medical advice, diagnoses, and treatment, consult your doctor.

© 1995-2014 The Nemours Foundation/KidsHealth. All rights reserved.